Adresa: Kralja Zvonimira 75, 21210 Solin

099 631 8684; 098 764 543 info@saldo-libri.com

Sustav START za elektroničko pokretanje poslovanja

START, novi servis Vlade RH, omogućuje građanima elektroničko pokretanje poslovanja iz vlastitog doma, 24 sata dnevno, kroz jedan elektronički postupak i u roku od svega nekoliko radnih dana.

Naime, od 2. prosinca 2019. hrvatskim državljanima omogućeno je elektroničko pokretanje poslovanja d.o.o., j.d.o.o. i obrta. Nositelj uspostave sustava START je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, a sustav je operativno uspostavila Financijska agencija, koja će pružati i podršku korisnicima usluga.

Informacijski sustav START pruža uslugu po modelu sve na jednom mjestu. Pojednostavljena usluga pruža pozadinsko objedinjavanje dosadašnjih koraka u samo jednom, uz dostupnost u bilo koje vrijeme – 24/7. Poslovanje će biti pokrenuto u svega nekoliko dana.
 
Bitno je snižen financijski trošak osnivanja d.o.o. Nema više bilježnika, punomoćnika, pečata i biljega. Sudska pristojba je upola niža kada se elektronički naplaćuje. Prije upisa društva u sudski registar svaki osnivač može uplatiti samo četvrtinu uloga za preuzeti poslovni udio. Preostali iznos mora se u cijelosti unijeti u roku od godine dana od dana upisa društva u sudski registar. Nema naknade za korištenje sustava, nema naknade bankama niti institucijama za cijeli niz potvrda koje su do sada bile potrebne.

Dakle, ako ste pokretali poslovanje ili su vam drugi poduzetnici prenijeli svoja iskustva, očekujete kontakt s nizom institucija, s njihovim različitim pravilima, rokovima i troškovima te velikom količinom zbunjujuće papirologije. Već računate koliko poslova bi mogli odraditi ili ugovoriti u vremenu koje ćete potrošiti čekajući u redovima i proučavajući regulativu. Možda i razmišljate da bi najbolje bilo angažirati nekoga tko bi vam cijeli proces rastumačio i olakšao, ali to znači uz vrijeme utrošiti i određen iznos novca.

Sustavom START poslovanje možete pokrenuti na brži, jeftiniji i manje stresan način, iz udobnosti svog doma. START integrira više dosadašnjih koraka i postupaka u jedan proces, više institucija i banaka u jedan elektronički entitet, a njihove usluge u jedan e-obrazac koji korisnik kreira u skladu sa svojim potrebama.

Naš cilj je smanjiti vam financijske troškove prilikom pokretanja poslovanja d.o.o. i j.d.o.o., stoga nam se slobodno obratite za savjet KLIKNITE OVDJE.